Wat is een blacklist ?

Om ongewenste e-mail ( spam ) en virussen tegen te gaan werken internet providers / leveranciers samen, verstuurd er iemand of iets zeer grote hoeveelheid "mail" of is een server / computer aangemerkt als besmet dan zal deze opgenomen worden in een zwarte lijst.


Wat zijn de gevolgen als ik op een "blacklist" lijst sta ??

Allereerst zal u het al merken doordat het netwerk trager is dan normaal, uw eigen mail server zal het drukker krijgen, u krijgt na verloop van tijd heel veel onbekende foute mail retour. Uw netwerk leverancier zal na verloop van tijd u op de hoogte stellen van een infectie / storing, wordt hieraan geen gehoor gegeven dan zal uw netwerk / computer van het internet worden afgesloten ( per provider kan de gebruikte methodiek verschillen )

Help, ik sta op een blacklist wat nu ??

Zowel voor het verwijderen van de blacklist vermelding als het reduceren van ongewenste e-mail is RICT ONLINE uw partner, neem vrij blijvend contact met ons op voor nadere informatie.

Maar RICT ONLINE gaat verder met pro actief spam vermelding.

Voor klanten van RICT ONLINE met een support contract controlleren wij 24 x 7 uur pro actief uw netwerk op een blacklist vermelding bij de 20 grootste anti spam lijsten, voor een komplete lijst zie hier voor een overzicht.