Alles over glasvezel verbindingen

Hier vind u alles wat u wilde weten over glasvezel, de nieuwste techniek om een internet verbinding op te zetten, maar welke moet u nu kiezen en is het best geschikt in uw situatie?

Glasvezel wat is dat ?Wat is glasvezel ?

Medio 1970 werd er als eerste gebruik gemaakt van een stabiele vorm van glasvezel verbinding tussen de datacenters/ netwerk knooppunten met als belangrijkste eigenschap dat het zeer betrouwbaar is en geen last heeft van interventie zoals koper dat wel heeft.

Nadat glasvezel aangelegd is dan zijn er nagenoeg geen verderde kosten, er zijn geen slijtende onderdelen en we zijn pas bij het begin van de mogelijkheden, de minimale verwachte levensduur van een glasverbinding is 25 jaar!

Albert Einstein heeft begin vorige eeuw al bewezen dat niets sneller is dan licht.

Vandaag de dag werken wij voornamelijk met FttO / FttH glasvezel verbindingen die hieronder beschreven zijn, dit zijn de verbindingen naar u bedrijf of huis die bijzonder stabiel en snel zijn.

Welke vormen glasvezel verbindingen zijn er ?

FttH - Fiber to the Home

FttH is glasvezel bedoeld voor gebruik voor consumenten, waarbij andere verbindingen zoals koper en coax die ook veel gebruikt worden voor thuis netwerken gaat glas verder zonder al te veel extra opties en kosten.

De meeste gebruikte diensten zijn tv, internet, telefonie en thuiswerken maar we verwachten niet al te lang meer dat sensoring, zorg op afstand, camera’s, domotica, slimme meters en overige diensten zoals Toon gebruikt gaan worden.

De graafdiepte van een FttH aansluiting is minimaal 20, 30 of 60 cm waarbij de uptime garantie van de glasvezel aansluiting is tussen de 95 procent tot maximaal 98 procent. Mocht er een glasvezelverbinding beschadigd raken dan wordt deze gerepareerd op basis van "best-effort"

FttO - Fiber to the Office

Na een gedegen uitrol van glasvezel tussen datacenters en knooppunten werd het mogelijk om zakelijk glasvezel te bestellen/ gebruiken, de maximale snelheid verschilt per leverancier.

De graafdiepte van een FttO aansluiting begint bij minimaal 60 cm waarbij de uptime garantie van de glasvezel aansluiting meestal 99.9% is, deze verbinding is een "one to one" waarbij de verbinding exclusief is, garantie's en reparatie tijden zijn meestal vastgelegd in een SLA ( Service Level Agreement )

FttB - Fiber to the Building

Voordelen van glasvezel

Volledig ongevoelig voor storing van buitenaf (interferentie) zoals door radiofrequente elektromagnetische velden. Niet af te luisteren met elektromagnetische middelen.

Glasvezel update / in de media

22-05-2020 44.5 Tbit/sec grens doorbroken LINK

Glasvezel providers & glasvezel check

CaiWay
Caiw, CaiWay, Kabelfoon.

Delta
Zeeland/ Zuid Holland
WEBSITE POSTCODE

Eurofiber
Zakelijk (FttO) (Darkfiber)
WEBSITE POSTCODE

KPN
Let op geen particulier landelijke glasvezel dekking.
WEBSITE POSTCODE SPEEDTEST

RICT
Speciale aanbieding voor Schiedam.
WEBSITE

Solcon
Zakelijk en Particulier (FttO en FttH)
WEBSITE POSTCODE

WeServe
WEBSITE POSTCODE

Xenosite
WEBSITE POSTCODE

XS4ALL
Let op geen landelijke glasvezel dekking.
WEBSITE

Ziggo
WEBSITE POSTCODE