ISDN stopt per 1 september 2019

RICT ONLINE ISDN NT1Maak ik  gebruik van ISDN

U kunt op twee manieren uitzoeken of u vanaf 1 september zonder telefonie zit, op uw telefoon nota en door te kijken in uw meterkast naar een kastje zoals hier links afgebeeld ( wel of niet met sticker ) 

Vroeger waren er twee soorten telefonie verbindingen, de eerste analoog en later de digitale ( ISDN ) tegenwoordig ( sinds 1995! )  is er VoIP verbinding, lang tegen gehouden door de telefoon leveranciers en KPN vanwege kosten derving, VoIP is beter, digitaal, flexibel & goedkoper.

Ik heb ISDN, en nu?

Wij kunnen uw telefonie bijna geruisloos migreren, honderden klanten gingen u voor bij ons, op >deze< pagina kunt u alvast kijken waar er op gelet moet worden.

Uiteraard kunt u contact met ons opnemen voor informatie, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 010 - 3100 400

Telefoonkosten besparen

Altijd bereikbaar via VoIP Telefonie

Al jaren leveren wij telefoon diensten op basis van VoIP zowel direct als dat wij worden ingehuurd door bekende "telco's" onze klanten willen als eerste telefoonkosten besparen maar komen gaande weg er achter dat de mogelijkheden van VoIP telefoon op basis van VoIP diensten veel uitgebreider zijn dan alleen een kostenbesparing.

VoIP Telefoon diensten bij RICT ONLINE

Wij zijn een eind leverancier geen wederverkoper! met onze Rotterdamse non-nonsens mentaliteit bieden wij maar een ding, altijd bereikbaar! Geen zelf benoemde specialisten, hoorn opnemen, bellen en telefoonkosten besparen! dat is alles!

Besparen met VoIP Telefoon diensten

Meer mogelijkheden, betere geluidskwalitiet en besparen, klinkt te mooi om waar te zijn maar is realiteit, de eerste inverstering zijn de toestellen en het eenmalig opzetten van de verbinding en daarna is het besparen, ( internationale ) klanten met rekeningen van ver over de duizende euro's betalen nu maximaal onder de 200 euro!

VoIP Telefoon diensten en ISDN

Wij krijgen veel vragen rondom het stoppen van ISDN 1/2 van KPN, deze zal per 1 September 2019 worden stopgezet, een mooi moment om dan over te stappen naar VoIP MAAR let op er zijn een paar valkuilen waar op u moet letten die we >hier< hebben uitgelegd.

Overstappen van ISDN naar VoIP Telefoon diensten

Voor het overstappen van ISDN naar VoIP Telefonie zijn wel aanpassingen nodig, nieuwe toestellen zijn er nodig die op uw computer netwerk zal worden aangesloten maar uw oude telefonie centrale kan worden verwijderd, indien goed voorbereid zal de bereikbaarheid er geen hinder van ondervinden.

we gaan besparen!

 

Besparen en altijd bereikbaar met uw telefonie via VoIP 

 

telefonie landing page

Let op bij het migreren naar VoIP

Voor een succesvolle VoIP migratie en een zo goed mogelijke telefonie verbinding is het raadzaam om onderstaande stappen te doorlopen, uiteraard kunnen wij u hierbij op afstand helpen.

Stap 1) de verbinding

Als eerste, Voice over Internet Protocol kortweg VoIP heeft een stabiele internet verbinding nodig, en dan voornamelijk dient de upload snelheid stabiel te zijn, onze voorkeur gaat uit naar een glas verbinding omdat deze synchroom zijn i.p.v. aDSL die a-synchroom zijn ( download en upload zijn verschillend ).

U kunt op deze site http://www.speedtest.org uw snelheid testen, snelheid wordt weergegeven in Kbps / Mbps Kilo / Mega bit per seconden. 

RICT ONLINE voip speedtest
bandbreedte
maximaal
aanbevolen
100 Kbps
1 lijn
1 lijn
500 Kbps
5 lijnen
2 lijnen
1 Mbps
10 lijnen
2 lijnen
10 Mbps
100 lijnen
22 lijnen
30 Mbps
500 lijnen
67 lijnen
Zoals u boven ziet is de upload verbinding 196 Mbps ruim voldoende voor een VoIP implentatie.

Stap 2) Uw alarm installatie / verbinding naar de meldkamer

Indien u een verbinding heeft naar een meldkamer dient u er rekening mee te houden dat de verbinding tussen het alarm systeem en de meldkamer aangepast moet worden, dit scheelt per systeem en de oplossing hiervoor, voor elke grote meldkamers hebben wij wel een oplossing en een koppeling gerealiseerd.

Stap 3) De fax

De fax is nog steeds een veel gebruikt communictatie middel binnen de scheepvaart, apotheken, ziekenhuizen, tandarts praktijken, huisartsen, notariskantoren en op nog veel meer locaties komen we ze tegen.

Hiervoor hebben we twee oplossingen, gewoon een kastje tussen uw fax en het internet of uw fax uit laten komen in een mailbox. 

De geschiedenis van VoIP 

Lang, heel lang geleden was er een programma Kazaa bedoeld om software te delen via een "server - client" methodiek, dit werd helaas voornamelijk misbruikt om "illegale software" zeer makkelijk te verspreiden, een grote vraag die er daarna kwam was "we willen ook muziek makkelijk kunnen binnen halen" in een redelijke tijd, in het kort zo werd het MP3 protocol geboren, en zo was er een protocol wat geluid goed kon verplaatsen zonder duidelijkhoorbaar verlies, de volgende stap was snel bedacht, Skype en het VoIP protocoll was geboren!!

Wij waren als een van de eerste die deze implentaties uitvoerden, klanten bespaarden duizende guldens en later euro's aan belkosten en dure oplossingen, het is goed mogelijk dat we elkaar al hebben ontmoet omdat we werden ingehuurd door lokale telefoonshops die wat aanmodderden.

VoIP is een geweldige oplossing dit zagen we bijna 20 jaar geleden al in "mits" het goed is geimplementeerd en onderhouden, er zijn  in deze markt "wederverkopers" die minimaal kennis hebben en niet weten hoe het werkt, die bij problemen hun leverancier bellen, eigenlijk doen ze alleen het binnen halen van klanten en de facturatie met marge!